|
IRS 2012/2013 (1 prohlíží) (1) Host
-
sent1
-
-
-
|
Ahoj Pavle,
jak to vypadá s dalším ročníkem IRS? Bude?
Díky
Petr
|
|
-
bigfoot
-
-
-
|
Ahoj Petře,
stručně a nejasně: připraveno nemám nic, ale něco uspořádáme.
Méně stručně: co jsem vyměnil práci státního úředníka za rodičovskou dovolenou, dost výrazně mi ubylo volného času, takže jsem se přípravě nového ročníku IRS moc nevěnoval. V květnu jsem sice vyhlašoval, že mám vymyšlený nový, spravedlivější, koncept srovnávání výkonů, ale potřeboval jsem k němu získat co nejvíc dat od Concept2 US - nejlépe komplet výsledkové tabulky ( log.concept2.com/rankings.asp). Ani po čtyřměsíční korespondenci jsem ale z nich nic použitelného nedostal...
Představuju si, že by nadcházející ročník byl hodně zjednodušený - žádné hodnotné ceny (do shánění "sponzorů" se fakt nedonutím), tím pádem může být neomezeně vítězů, takže bych vynechal veškeré přepočítávání výsledků a udělal několik věkových kategorií pro ženy/muže. Tratě bych asi nechal stejné jako vloni, akorát bych to chtěl zhustit mezi leden a duben. Poslední zjednodušení - v SCE by se (s výjimkou posledního kola a vyhlášení výsledků) veslovalo nahoře, ne v sále v suterénu.
Zkusím tomu dát během pár týdnů nějakou finálnější podobu a rozeslat.
Těším se naviděnou,
Pavel
|
|
-
dkuncar
-
-
-
|
Ahoj Pavle,
neplatujes k vytrvalostnim tratim pridat delsi vzdalenost, napr. pulmaraton?
Diky
David
|
|
-
bigfoot
-
-
-
|
Ahoj,
tak to je jedna z mála věcí, ve kterých mám aktuálně jasno - půlmaratón do seriálu letos určitě nedám. Když byl jeho součástí předloni, hodně účastníků to spíš odradilo. Určitě si ho ale zajedeme v rámci Global Marathon Challenge v prvních 14 dnech v květnu, pro zájemce klidně jako závod.
Pavel
|
|
-
jaja7958
-
-
-
|
Ahoj, myslím, že kvůli cenám určitě na IRS nikdo nejezdí, spíš si zasoutěžit a porovnat se s ostatními, jinak se zhuštěním závodů souhlasím, myslím, že to bude tak vyhovovat více účastníkům, kteří se věnují sezonním sportům a veslování berou jako doplněk ... Těším se na další informace ...
|
|
-
bigfoot
-
-
-
|
Díky všem za zájem a za takto vstřícné a povzbudivé příspěvky zvláště!
Pravidla loňského ročníku pro připomenutí jsou zde. Zrušili bysme tedy přepočítávání výsledků, které nebylo nikdy úplně spravedlivé a přidali věkové kategorie v nichž by se účastníci porovnávali. Zachovaný by zůstal systém 3 kol, z nichž každé by se uskutečnilo v SC Palmovka, Evropská i na Bohemce a na každé z nich by byly vybrány stejné 2 tratě jako vloni.
Pracovní termíny k případným připomínkám jsou:
1.kolo - 1km / 5km
Pá 18/1 Loděnice Bohemians
Ne 25/1 SC Palmovka
Pá 27/1 SC Evropská
2.kolo - 2km / 60 min.
Pá 8/3 Loděnice Bohemians
Ne 15/3 SC Palmovka
Pá 17/3 SC Evropská
3.kolo - 4 min. / 30 min.
Pá 19/4 Loděnice Bohemians
Ne 26/4 SC Palmovka
Pá 28/4 SC Evropská
|
|
-
Martina9
-
-
-
|
Ahoj, taky ráda slyším, že další IRS bude, ať už je to jak je to. Tradice se holt musí dodržovat! A kdyby byl potřeba nějaký dobrovolník cokoliv zařídit-vyřídit-připravit-nějak vypomoct... nemám problém
Budu se těšit.
|
|
-
Pavla
-
-
-
|
Ahoj, díky za informace a vůbec za přípravu dalšího ročníku soutěže. Sice se mi na první pohled zdá nemožné zvládnout ve druhém kole 2 km i 60 min., ale asi to tak není myšleno, že by člověk musel jet oboje. Nebo se našli odvážlivci, kteří do toho šli?
Jinak se přidávám k názoru, že absence cen není žádný vážný nedostatek. Vítězům bude určitě stačit obdiv od nás ostatních
|
|
-
jaja7958
-
-
-
|
Ještě mě tak napadá, neuvažuješ zavést ligthweight kategorie, jako je zvykem jinde při C2 závodech ? Díky.
|
|
-
bigfoot
-
-
-
|
Ahoj. Díky za dotaz . Je pravda, že rozdělení účasníků na LW a HW (hranice je 61,5 kg pro ženy a 75 kg pro muže), tak jak jsou vedeny i výsledkové tabulky na www.concept2.com, by bylo spravedlivější - minimálně pro někoho. Trochu problém je, že by to okamžitě zdvojnásobilo počet kategorií. Takže alibisticky: v IRS 2013 určitě ne, do dalších ročníků o tom budu uvažovat. A ještě obecně k tomuto tématu - úplně stoprocentně spravedlivý systém neexistuje. Váha je jeden z faktorů, který má na výkon při veslování na trenažéru vliv, dalšími ale jsou také výška, délka končetin, objem plic atdatd. Všechno se prostě zohlednit nedá, viz tato starší diskuze (v angličtině).
|
|
-
bigfoot
-
-
-
|
Emailový námět jednoho z pravidelných účastníků závodů: "Myslím, že 1000 m a 4 min jsou téměř totožné tratě. Nechceš dát do série 500 m místo 1000 m? Měj se a ahoj v lednu.".
Protože neumím dát do diskuzního fóra anketu, odpovídám zde.
|
|
-
bigfoot
-
-
-
|
U věkových kategorií jsem se částečně inspiroval u seriálu závodů Brdman Adventure (běh/triatlon/MTB), který se koná v letní sezóně na Dobříši a v okolí.
Jedná se stále o návrh k případným připomínkám:
Muži
M1 18 – 39 let
M2 40 – 49 let
M3 50 – 59 let
M4 60 a více let
Ženy
Z1 18 – 29 let
Z2 30 – 39 let
Z3 40 – 49 let
Z4 50 a více let
|
|
-
davesu
-
-
-
|
Ahoj,
500m bych dal.
Možná jestli nedat 2x 500m a počítat průměr.
Ve věku bych asi rozselektoval mladší do 25let a 25-39 v nejmladších je velký výkonový rozptyl.
Jinak nějakou odměnu zase dodám.
|
|
-
jaja7958
-
-
-
|
Jsem taky pro 500 m, bude to pestřejší ....
|
|
-
bigfoot
-
-
-
|
Ahoj Davide,
zatím je pětistovka v anketě v menšině, tak to na ní spíš nevypadá. Sice přemýšlím, jak bych se zavděčil všem a zařadil do seriálu i jí, ale nějak na to nemůžu přijít - rozbíjí mi to koncept 2 tratí ve třech skupinách, z nichž se počítá ta lepší + to nějak falíruje s těmi třemi termíny.
Ani s tvým návrhem na úpravu věkových kategorií to spíš nevidím... Jako důkaz přikládám loňské výsledky na 1km chlapů
SOubor Přílohy:Název Souboru: kilk2012.pdfVelikost Souboru: 38 KB
srovnané ne podle mediánu, ale podle času. Je tam jednak vidět, že mladých kluků tam bylo jen pár, druhak že na prvních místech se střídají třicátníci a čtyřicátníci.
Doufám, že to nemění nic na avizovných odměnách , transparentně je na konci rozdistribuuju. Díky.
Pavel
|
|
-
bigfoot
-
-
-
|
Tak změna. Stav ankety ke 14/12 je 8:8 (vč. jednoho mého hlasu pro kilák...) a tak dáme jak 500, tak i 1000 metrů. Koneckonců pětistovka je tak krátká trať, že se může jet při každém kole - zabere to jen pár minut. V prefinálních pravidlech tak 500m tvoří samostatnou disciplínu SPRINT. Připomínky k pravidlům, upozornění na případné nelogičnosti atd. prosím pište do Vánoc, na Štěpána pak vstoupí v platnost.
|
|
|